Abideen Books berpengalaman memasarkan buku ke platform jualan global iaitu Amazon. Salah satu buku yang kami telah terbitkan ialah Reviving the Spirit of Ramadan : Beyond Do’s and Don’ts

Apa KELEBIHAN memasarkan buku di Amazon?

TIADA KOS PERMULAAN : Pendaftaran percuma dan tiada sebarang caj dikenakan platform Amazon. Pihak Amazon hanya akan memaparkan kiraan kos bagi memberi panduan kepada kita menetapkan harga jualan.

SATU BUKU, TIGA FORMAT : Amazon menawarkan penerbitan buku dalam TIGA format, iaitu Kindle (E-Book), Paperback (Kulit Lembut) dan Hardback (Kulit Keras) yang disatukan dalam satu page jualan. Kami akan menunjukkan perbezaan proses menyediakan penerbitan anda dalam ketiga-tiga format.

KONSEP Print-On-Demand yang PANTAS : Amazon menggunakan konsep Print-On-Demand dalam penjualan buku. Bermakna, apabila ada pelanggan membeli buku format Paperback atau Hardback, baru lah Amazon akan mencetak dan terus menghantar dalam masa 2 – 3 hari sahaja. Efisyen!

KUASA Menetapkan Harga Sendiri : Amazon memberi kuasa kepada penerbit untuk menetapkan sendiri HARGA JUALAN, selepas memaparkan kos berdasarkan spesifikasi buku. Bukan itu sahaja, penerbit boleh menetapkan harga yang berbeza di antara satu negara dengan negara yang lain.

PEMBAYARAN yang Efisyen : Rekod jualan boleh diakses dengan mudah. Pembayaran akan dibuat oleh Amazon terus ke akaun bank penerbit. Kami akan menunjukkan cara-cara set up akaun bank di luar negara (tanpa perlu berganjak dari meja anda).

Kami menawarkan KHIDMAT RUNDINGAN memasarkan buku ke Amazon dari A hingga Z.

Kami menawarkan DUA pilihan iaitu :

Bengkel Latihan “Memasarkan Buku ke Amazon” kepada kumpulan individu/syarikat penerbitan/penerbit universiti/korporat

Servis memasarkan buku ke Amazon A – Z (tak perlu pening kepala, serahkan sahaja kepada kami)

Bagi mendapatkan maklumat lanjut, boleh hubungi 018-2590677 sekarang!